Maken en vervangen Vent Stack voor Nogat-leiding locatie Den Helder

24 oktober 2020

In de zomer van 2019 heeft SEW Oil & Gas B.V. de bouw en plaatsing van de “vent stack” gerealiseerd, voor het affakkelen van gas voor de belangrijkste gastoevoerleiding vanuit de Noordzee “de Nogat leiding”.

De combinatie Escher (Engineering) en SEW Oil & Gas B.V. (uitvoering) hebben beide een unieke performance getoond, met als eindresultaat dat het eindproduct op 12 september 2019 in gebruik is genomen.

In April is de bouw gestart met de fabricage van de stalen constructie, de zogenaamde “derrick”. De staalconstructie bestond uit pijp welke als bracings samengesteld zijn. De gehele constructie (met een lengte van 39-mtr) is in 6-delen opgebouwd en in een mal gelast om de constructie recht te houden. Gelijktijdig met de bouw van de constructie werden de vent-stack (32”) en de 6 stuks fuelgas leidingen (1”) gefabriceerd, alles met een lengte van 39-mtr. De eind assemblage inclusief vent-tip (ook wel flare stack of brander) heeft gedurende het weekend plaats gevonden op een dieplader op de parkeerplaats voor de NAM-GBI in Den Helder. Na de assemblage kon er maandagochtend gestart worden met het weghalen van de oude, en het plaatsen van de nieuwe vent stack, een klus waarvoor samengewerkt werd met NAM en Mammoet.

De gefabriceerde delen aangeleverd vanuit de fabricage pasten sluitend op de oude fundatie. Ook de fuelgas leidingen werden aangesloten en uiteindelijk kon de vent stack op 12 september brandend opgeleverd worden. Voor SEW Oil & Gas B.V. een project om trots op te zijn.

 

Meer weten?

Geïnteresseerd of heeft u een vraag? Neem contact met ons op en bel 0226-310000 of via het contactformulier op onze contactpagina!

Contact met SEW