SEW bouwt samen met Cosco / BP aan toekomst van Afrika

SEW is vol aan de slag met de engineering fase van het Cosco / BP Tortue project. Tortue is een nieuw te bouwen FPSO (Floating Production Storage and Offloading). Dit monster van ruim 400 meter in lengte komt voor de kust van Senegal en Mauritanië te liggen en is een eerste productie faciliteit voor een van de grootste gas vondsten voor de kust van west Afrika.

https://www.nsenergybusiness.com/projects/greater-tortue-ahmeyim-lng-project

SEW levert drie op zich staande projecten:

  • Een Instrument Air Receiver – Een vat van 5m hoog en 3,5m in doorsnee voor de lucht buffer voorziening op de FPSO.
  • Een Diesel Oil Purifier Package – Een skid om deeltjes uit diesel te filteren en hierna water uit de diesel te verwijderen zodat de diesel op “Spec” gebracht wordt voor de verbruikers aan boord.
  • Een Slop Polishing Package – Een skid waarmee al het verzamelde regen en was water verzameld en behandeld wordt met een centrifuge. Hierbij worden alle vaste deeltjes en olie gescheiden zodat het schone water overboord kan worden gepompt.

Het Instrument Air vat is inmiddels in productie en de constructie voor het diesel oil package gaat binnenkort van start. Het unieke (EPC) aan deze projecten is, dat dit een van de eerste projecten is waarbij het project van start (engineering) tot eind oplevering helemaal binnen SEW wordt uitgevoerd, zij het met toelevering van technieken (Centrifuge en Filters / Coalescers) van strategische technologie partners.

SEW bouwt  samen met Cosco / BP aan toekomst van Afrika

Meer weten?

Is je interesse gewekt en heb je vragen? Neem contact op via 0226-310000 of vul het formulier in op de contact pagina!

Contact met SEW