Project: Flowlines well D4 – Neptune L5D (Q3-2019)

Super Duplex laswerkzaamheden met zware kwaliteitseisen

SEW heeft vanuit Neptune de opdracht gekregen “Flowlines” te prefabriceren voor de locatie L5D. Hiervoor diende SEW nog wel de lasprocedures te kwalificeren. Met oog op de toekomst houd Neptune rekening met hoge drukken en verhoogde temperaturen. Vandaar dat deze flowline uitgevoerd is in Super Duplex met een ontwerp druk van 850 Barg en ontwerp temperatuur boven de 100°C. Door inzet van het TIG lasproces, geforceerde koeling, beschermgas met een beetje stikstof, het correcte toevoegmateriaal, en uiteraard onze goede lassers zijn we erin geslaagd om de gestelde eisen zoals, de warmte trekproef, kerfslagproeven, corrosietesten, etc.. te behalen.

Na het behalen van de lasprocedures heeft SEW de flowlines in productie genomen en zijn de leidingen keurig op maat gefabriceerd. Na 100% NDO (Niet Destructief Onderzoek) en het uitvoeren van hydrostatische testen op 1216 Barg zijn, na goedkeuring de klant, de flowlines gebeitst & gepassiveerd en vervolgens nog voorzien van een verfsysteem.

Als SEW kijken wij met trots terug op het behalen van deze mooie uitdaging en de prettige samenwerking met onze klant Neptune Energy.

Meer weten?

Is je interesse gewekt en heb je vragen? Neem contact op via 0226-310000 of vul het formulier in op de contact pagina!

Contact met SEW