Geschiedenis

Stainless Equipment Works bv is in 1996 opgericht als ontwerper, producent en installateur van apparatuur en constructies voor de petrochemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Toen Stainless Equipment Works (SEW)  van start ging waren er 12 medewerkers in dienst. SEW kenmerkte zich als een gedreven bedrijf dat zorgde dat ieder project tot ieders tevredenheid was opgeleverd. Een groeiende klantenkring en projectomvang bewezen dat de Kwaliteitsnormen in alle opzichten gehaald werden. SEW was oorspronkelijk gevestigd in een bedrijfspand aan de Hornweg. Door toenemende groei  en ontwikkeling van het bedrijf is in 1999 het huidige bedrijfspand aan de Aalbos in gebruik genomen. In 2009 is dit pand verder uitgebreid zodat gescheiden productie van roestvaste stalen en staal mogelijk is geworden.

SEW is de hierop volgende jaren uitgegroeid tot een producent van specialistische apparatuur en transportmiddelen voor de olie- en gasindustrie, de voedingsmiddelen- en procesindustrie.

SEW heeft gedurende de jaren specifieke kennis opgedaan van las- en bewerkingstechnieken voor koolstof staal, roestvast staal en bijzondere en ‘exotische’ materialen, zoals austenitisch en feritisch roestvast staal, aluminium, cunifer, polypropene materialen en glasfiber leidingmateriaal.

Sinds een aantal jaren zijn de werkzaamheden vanuit de offshore industrie, voor zowel de prefab werkzaamheden als de werkzaamheden op de platforms, dermate gegroeid dat besloten is om deze activiteiten onder te brengen in een aparte afdeling . Hiertoe is per 1 januari 2007 SEW Oil & Gas BV opgericht, welke een eigen en gespecialiseerde organisatie heeft.

Ook de werkzaamheden vanuit de voedingsmiddelen en procesindustrie hebben een aanzienlijke impuls gekregen. Daar de werkzaamheden in deze branche een andere benadering behoeven dan de werkzaamheden vanuit de offshore industrie is per 1 januari 2008 SEW Food & Process BV opgericht. Zodat ook in deze markt op de specifieke wensen en eisen kan worden ingespeeld.

Door continue in te spelen op de veranderende markten, zoals in het verleden én in de toekomst, blijft SEW in staat de kwaliteit te bieden die u van ons gewend bent.

sewdsc0074geschiedenis.jpg
transport3.jpg
transport2.jpg
transport5.jpg
transport6.jpg
transport4.jpg
transport1.jpg
transport9.jpg
transport7.jpg
transport8.jpg