Niet-destructief onderzoek (NDO)

SEW Food & Process kan voor u op diverse manieren niet destructief onderzoek, ofwel NDO voor u uitvoeren. Het voordeel van niet-destructief onderzoek is dat de conditie van materialen kan worden beoordeeld, zonder deze te beschadigen. Om betrouwbaar onderzoek te kunnen doen, spelen een aantal factoren mee. Een groot aantal fysische beperkingen, de oppervlaktegesteldheid, de geometrie en de bereikbaarheid van het te beoordelen object moeten worden meegewogen. Daarom kunnen alleen vakkundige en gecertificeerde onderzoekers NDO uitvoeren. Onze onderzoekers zijn in het bezit van de relevante certificaten.

Wij kunnen de volgende vormen van niet-destructief onderzoek voor u uitvoeren:

Magnetisch onderzoek

Met magnetisch testen is het mogelijk fouten op te sporen op en direct onder de oppervlakte. Dit kan uitsluitend worden gedaan met magnetiserende materialen. Materiaal wordt getest met behulp van een magnetisch veld en testinkt. Eventuele scheurtjes en bindingsfouten interfereren met het magnetische veld. Toepassingen: oppervlakteonderzoek van lassen, stoomleidingen, hijsogen, enz.

Penetrant onderzoek

Penetrant onderzoek is een oppervlakte onderzoek dat uitvoerbaar is op alle niet-poreuze materialen. Een vloeistof – een ‘penetrant’ – wordt op het materiaaloppervlak aangebracht, en dringt vervolgens door in eventuele beschadigingen. Een andere stof – de ontwikkelaar – maakt zichtbaar waar de penetrant in de beschadigingen is opgenomen. Toepassingen: alle niet-poreuze materialen, oppervlakteonderzoek van lassen nieuwbouw of onderhoud, hijsogen, enz.

Wanddikte metingen

Wanddikte meting maakt het mogelijk om de dikte van een wand of leiding te meten op één tiende millimeter nauwkeurig. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van ultrasoon geluid.

Röntgen onderzoek

SEW heeft de beschikking over een interne röntgenbunker. Wij kunnen diverse vormen van las- en materiaal technisch onderzoek voor u verzorgen.