Chocolade verpakkingslijn

  • Advies
  • Engineering
  • Installatie
  • Ontwerp
  • Prefabricage
  • Project management
Opdrachtgever ADM Cocoa
SEW opdrachtnummer 208700

Voor een Nederlandse onderneming in de cacao verwerkende industrie heeft SEW Food & Process voor de vestiging in Ivoorkust in nauwe samenwerking met de klant een compleet nieuwe verwerking- en verpakkingslijn ontworpen. De componenten zijn gebouwd en geleverd door SEW. Het doel van deze verpakkingslijn het realiseren van een constante productkwaliteit, waarbij tevens een hogere productiviteit wordt gerealiseerd. Dit is gerealiseerd door de processtappen te automatiseren op een wijze die passend is voor de werkomgeving in Ivoorkust.

De productielijn bestaat de volgende componenten:

  • 3 transporteurs met elk 2 transportbanen, waarbij lege dozen handmatig worden opgezet en getransporteerd naar het vulpunt. De transportband is voorzien van een 90 graden bocht en bufferfunctie;
  • Vulkop, waarbij 2 dozen gelijktijdig kunnen worden gevuld met vloeibare chocolade. De RVS vulkop is voorzien van dubbelwandig leidingwerk om te voorkomen dat de vloeibare chocolade afkoelt en stolt tijdens het vullen;
  • 3 transportbanden, waarbij de dozen van 2 transportbanden worden teruggebracht naar 1 transportband;
  • 3 sealmachines tbv het sealen van de kunstof liner in de doos;
  • 3 etiketteermachine, welke de gesloten dozen voorzien van een label;
  • 3 Invoerbanden met verdeler met de functie de gevulde dozen van 3 lijnen naar 6 lijnen te verdelen voordat de dozen de koeltunnel in worden getransporteerd;
  • Koeltunnel: 45 meter lange koeltunnel voorzien van 6 transportbanden waarin de chocolade geconditioneerd wordt afgekoeld. Het koel/temperingproces is goegespitst en berekend op deze specifieke situatie.
55dsc01570.jpeg
55208656admpackingline4.jpeg 55208656admpackingline3.jpeg 55208656admpackingline2.jpeg